勿自憐自艾

 

Every time you find you’re drifting into self-pity, whatever the cause, even if
your child is dying of cancer, self-pity is not going to help. Just give yourself one of my friend’s cards. Self-pity is always counterproductive. It’s the wrong way to think. And when you avoid it, you get a great advantage over everybody else, or almost everybody
else, because self-pity is a standard response. And you can train yourself out of it.   ~Munger

所有的錯誤都是自己造成的

~龍

It is my fault.

~Doug McGuff

量角器 只有正面情緒 沒有負面情緒

~李敖

“開玩笑的。”永澤說。“祝你幸福:雖然問題很多,不過你也相當頑固,我想你會應付裕加的。讓我給你一句忠告如阿?” 
“好哇。” 
“不要同情自己。”他說。“同情自己是卑劣的人做的事。” 
“我會記住這句話。”我說。于是我們握手告別。他向他的新世界進發,而我回到自己的泥沼世界。      

 

不能永遠這樣下去,必須振作起來!“不要同情自己,”我猛然記起永澤的話,“同情自己是卑劣懦夫干的勾當。”

真有你的,永澤,你是好樣的

~挪威的森林

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s